Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Sportmassage

Kosten en inschrijving

Het totaalbedrag voor de cursus is 1210 euro exclusief examengeld en reanimatie. De opbouw:

   cursusgeld opleiding september 2018 - juni 2019 € 1025
   cursusmap (massagereader en praktijkmap) € 45
   verplichte literatuur € 95
   basisverzorgingspakket* € 45
   
   examengeld NGS (zie site NGS; OSNO is CRKBO-erkend)      bedrag 2018 € 243
   reanimatie NRR-erkend (richtbedrag) € 35
   

We realiseren ons dat deze cursus voor veel cursisten naast het normale werk- en weekpatroon komt. We weten ook dat wekelijkse inzet en motivatie uiteindelijk beloond wordt. Om iedereen daarbij te ondersteunen, biedt OSNO naast de wekelijkse lessen: 

 • frequent huiswerkklasje voor degene die in aanwezigheid van een docent extra wil studeren, dossiers maken en/of praktische vaardigheden wil oefenen
 • bij een wisselend werkrooster is er de mogelijkheid om (in overleg) de lessen op verschillende momenten te volgen
 • extra oefenmoment in oktober voor degene die of later instromen of degene die meer instructie nodig heeft om de praktijk op te starten
 • mogelijkheid voor bezoek aan anatomische snijzaal UMC tegen inkoopprijs
 • meedoen bij maandelijkse thema-avonden van OSNO tegen gereduceerd tarief
 • het cursusgeld is inclusief examentraining: een plenaire proefexamen gevolgd door een individueel proefexamen met het eigen examenmodel
 • toegang tot digitaal ledenportaal waar de powerpoint en aanvullend materiaal beschikbaar wordt gesteld
 • frequente toetsing zodat de cursist zelf kan beoordelen waar hij/zij staat. Separate aanschaf van toetsvragen is hierdoor niet nodig. 
 • veel casuïstiek om integratie theorie en praktijk te oefenen 
 • gezellig meedoen bij massage-avonden voor oud-cursisten en cursisten! 
 • eventueel meedoen aan massage-evenementen in de regio Deventer / Zwolle (oa. survival Wesepe en IJsselloop Deventer). 


Het totaalbedrag wordt betaald in 1 of 2 termijnen. Zie de algemene voorwaarden voor meer info hierover. Voor aanvang van de opleiding krijgt de cursist een factuur van het Opleidingsinstituut toegestuurd. Let op: het examengeld en de kosten voor het reanimatiebewijs worden op andere wijze geïncasseerd.

Het NGS accepteert tbv het praktijkexamen alleen NRR-erkende reanimatie-diploma's. Voor meer info zie de site van het NGS www.ngsmassage.nl. Het kwalificatieprofiel Sportmassage NGS is in te zien op www.ngsmassage.nl. 

Inschrijven voor de cursus Sportmassage doe je via deze website. De inschrijving is definitief als het cursusgeld inclusief de kosten voor de literatuur vóór aanvang van de opleiding overgemaakt is.

Inschrijving en deelname aan de opleiding betekenen niet dat je verplicht bent het NGS-examen te doen! Als de cursist ervoor kiest geen NGS-examen te doen, kan een certificaat van het opleidingsinstituut ontvangen worden. Natuurlijk moet de cursus met goed gevolg zijn afgerond. Voor meer info neem contact op met OSNO.

Benodigheden voor de cursus zijn een handdoekenpakket, hoeslaken 1-persoons, literatuurpakket en de eerder genoemde verzorgingsmaterialen. Na inschrijving wordt e.e.a. aan de cursist gespecificeerd. 

* afhankelijk van hoeveel je oefent, komen er nog kosten bij voor extra rolletjes tape, elastisch kleefpleister en massageolie.