Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Artrogeen mobiliseren

Voor wie is de cursus geschikt?

(Sport-)masseurs zijn experts op het gebied van het bewegingsapparaat. De focus licht daarbij op de spieren. Na een blessure kunnen restklachten aanwezig zijn in de vorm van een bewegingsbeperking. Dit kan het gevolg zijn van een spierdisbalans. De (sport-)masseur met blessurepreventie heeft geleerd om deze disbalans op te heffen door middel van oefeningen (lengte, kracht en stabiliteit). Myofasciale triggerpoints kunnen ook de oorzaak zijn van verlies aan mobiliteit. Behandeling gericht op het bestrijden van deze triggerpoints blijkt effectief.

De oorzaak van de klacht kan ook ín het gewricht gelegen zijn. Wanneer dat het geval is, heeft de (sport-)masseur de mogelijkheid om met gerichte handgrepen de mobiliteit herstellen.

Vaak is het een combinatie van onder andere bovenstaande factoren die de klachten veroorzaken. Uitbreiding van de vaardigheden met manuele mobiliserende technieken maakt een meer complete aanpak van de bewegingsklacht mogelijk.

Ook massagetherapeuten kunnen deelnemen aan deze cursus.

Reacties van cursisten tot dusverre:

De module Heup-LWK is een mooie en zeer zinvolle aanvulling. Praktijkgericht en direct praktisch toepasbaar. 

De cursus Heup-Onderrug ga ik zeker toepassen; ik heb veel klanten met klachten in lies, bekken, onderrug.  

De cursus Heup-LWK is een prima cursus. Goede aanvulling op Sportmassage en goed toepasbaar in de praktijk.  

De cursus artrogeen mobiliseren van de knie gevolgd. Goede mix tussen theorie en praktijk. Duidelijk aan gegeven wat je er mee kunt in je praktijk. Zeer waardevolle aanvulling op de kennis die ik al had. Prettige manier van lesgeven met een aantal casussen op de laatste dag om het geleerde in de praktijk te brengen.

Reactie van Frank de Vleeschhouwer: De cursus artrogeen mobiliseren van de enkel was een prima aanvulling en zeker verdieping van de kennis en vaardigheden, die ik reeds had. De link met de praktijk is vanaf startmoment helder en herkenbaar. De volgende keer dat ik weer “een enkel in mijn hand heb” na klachten of een trauma, kijk ik zeker op een andere manier hiernaar. Mijn behandel en onderzoekspakket is duidelijk verruimd.

De cursus ,Artrogeen mobiliseren  van de enkel, geeft je in 3 dagen een goede theoretische scholing om als ervaren sportmasseur weer verder te kijken wat jij voor jouw praktijk/cliënten met voet/kuitklachten kan doen. Vakkundige docent Marijke, die duidelijk iets toevoegt aan de theorie en helder de praktische vaardigheden overbrengt.

Ik heb er veel van geleerd en echt een aanrader