Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Oncologie en massage

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus is bedoeld voor sportmasseurs die op een goede en veilige manier (ex-) kanker patiënten willen helpen met o.a. massages. Geïnteresseerde wellnessmasseurs kunnen zich melden voor een intake gesprek. Op basis van vooropleiding en interesse wordt bepaald of toelating kan plaatsvinden. 

Van belang is vooral dat de cursist in de gelegenheid is om zich de theoretische basiskennis over de gevolgen van kanker op iemands welbevinden eigen te maken. Natuurlijk krijg je deze kennis op een plezierige en heldere manier in de lessen uitgereikt. 

Deze 7 daagse cursus richt zich op algemene oncologische kennis die relevant is voor de sportmasseur die in aanraking komt met (ex-)kankerpatiënten. Veel tijd zal besteed worden aan de ontwikkeling van praktische vaardigheden. Onderwerpen die aan bod komen zijn: etiologie, diagnostiek, stagering en behandeling van kanker, hoe kun je als sportmasseur een (ex-) kankerpatiënt ondersteunen. Ook zal aandacht besteed worden aan de persoonlijke ontwikkeling van de sportmasseur rondom het thema kanker.

De focus ligt op massage als methode om de fysieke en mentale gevolgen van de kanker of de kankerbehandeling te verlichten. Het belang van bewegen en de rol van de sportmasseur daarbij komt ook aan bod. 

 

Reactie cursisten: 

"Een mooie aanvulling op je praktijk om deze groep cliënten te mogen behandelen. Alle onzekerheden van wel of niet masseren bij kanker is nu van de baan. Ik zat al jaren te wachten op groen licht bij deze groep. Top!!"

"Ik vind het een mooie aanvulling in de praktijk. De cursus is goed opgezet en de nadruk van het belang van de cliënt wordt goed weergegeven. Soms best pittig, maar de reacties die je ervoor terug krijgt maken het meer dan de moeite waard".