Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Sportmassage

Voor wie is de opleiding geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is. De opleiding kan een waardevolle aanvulling zijn voor trainers, coaches, leerkrachten lichamelijke opvoeding. Maar ook voor ouders van sportende kinderen, schoonheidsspecialisten, pedicures, verpleegkundigen en ziekenverzorgers. En anderen die meer willen weten over het sportende lijf en hoe hiermee om te gaan. 
Fysiotherapeuten (in opleiding) leren nauwelijks meer masseren. Met een vrijstellingsregeling (voor het NGS examen - zie www.ngsmassage.nl) is ook de cursus Sportmassage meer interessant voor hen. 

We zien dat de belangstelling voor deze opleiding steeds groter wordt. Ook bestuurders van sportverenigingen zien meer en meer het belang in van goede verantwoorde begeleiding en laten één of meer leden op kosten van de vereniging de opleiding volgen.

 

Een specifieke vooropleiding of werkervaing is niet noodzakelijk. De opleiding staat gekwalificeerd als een MBO-opleiding. Sportmassage op niveau 4 en Welnessmassage op niveau 3. De opleiding is echter dusdanig intensief dat een goede motivatie belangrijk is. Je moet uitgaan van gemiddeld 8 tot 12 uur thuisstudie per week!

De lat ligt best hoog. Heb je om welke reden dan ook vooraf twijfels over de haalbaarheid, schroom dan niet om contact te leggen. Het is goed inpasbaar om meer tijd te nemen voor je opleiding. Er zijn meer cursisten die ervoor gekozen hebben, het eerste jaar de theorie binnen te halen en het praktijkexamen door te schuiven van juni (november) naar november (februari). 

Om aan het examen te mogen deelnemen stelt het NGS als voorwaarde dat de kandidaat op de dag van het examen de leeftijd van 18 jaar heeft.
Fysiotherapeuten (in opleiding) die aantoonbaar het 2e jaar gehaald hebben, krijgen vrijstelling op de toetsing van Anatomie en Fysiologie.