Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Manuele lymfedrainage

Hoe ziet de cursus eruit?

Met de technieken vanuit de klassieke massage kan je goed werk verrichten. Heb je meer inzicht in de fysiologische drainage én beheers je massagetechnieken die meer gericht zijn op de drainage, dan kan je nog beter werk verrichten. In Nederlandse sportwereld is de lymfedrainage een (onterecht) ondergeschoven kindje. OSNO daagt je uit deze relatief milde massagetechniek in te voeren in de stoere wereld van de sport. 

De cursus bevat een theoretische en een praktische component. Er wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de werkpraktijk van de sportmasseur. 

 

Studiebelasting 
Er zijn 6 lesdagen van effectief 6 uur les. Naast de lesdagen moet de cursist rekening houden met 8 studiebelastingsuren per lesdag om zich de stof en de vaardigheden goed eigen te kunnen maken. Er wordt afgesloten met een toetsing (door het Opleidingsinstituut) van de theorie en de praktijk. De theorie wordt middels multiple choice vragen afgerond. Op basis van een casus maakt de cursist een behandelplan om dat daarna uit te voeren. Zo wordt beoordeeld of de cursist voldoende theoretische en praktische bagage heeft om in aanmerking te komen voor een diploma.   

De totale studiebelasting voor de gehele cursus is ca. 85 uur.  

 

 

Manuele Lymfedrainage - vervolg

Voor degene die de cursus MLD met goed gevolg hebben afgesloten is er een 1-daagse vervolg cursus mogelijk. Op deze dag wordt oa. het volgende behandeld: behandeling gezicht en buik, oedeemtechnieken en zelfmassage. 

Inschrijven voor deze dag kan door het sturen van een mail aan sportmassage.nonederland@gmail.com of via 'Contact' op deze website. 

De datum is dinsdga 3 oktober 2017 van 9 tot 16.00 uur.

De kosten zijn 97,50 euro.