Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Sportmassage

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding is erop gericht je de kennis, inzicht, competenties en vaardigheden bij te brengen om het beroep van sportmasseur in de basis op adequate wijze uit te oefenen. We trachten dit te bereiken door theorie en praktijk integraal aan te bieden en daarbij zo praktisch mogelijk aan de slag te gaan. Ons streven is dusdanige competenties te ontwikkelen, opdat je effectief kan handelen bij problemen waar je als sportmasseur in de beroepspraktijk mee te maken krijgt. Je zult de opleiding alleen succesvol afronden als je naast de wekelijkse contactmomenten ook zelf tijd investeert (ca. 8 tot 12 uur per week). Gedegen kennis van het menselijke lichaam is een must en dat vergt enige investering. Aanbevolen wordt om naast de lessen in kleiner verband te oefenen opdat de behandelde stof verwerkt en beoefend wordt.

De inhoud van de lesstof ziet er als volgt uit:

 • Theorie
  • Anatomie
  • Fysiologie
  • Sportverzorging/Sportmassagetheorie
  • Kwaliteitszorg
 • Praktijk
  • Sportmassage
  • Onderzoek
  • Tapen/bandageren
  • EHBSO

Ter voorbereiding op de examens (theorie én praktijk) worden frequent diagnostische toetsen afgenomen gericht op de peiling van de studievoortgang. Op basis van de resultaten kunnen individuele studietips worden gegeven.

De opleiding omvat één studiejaar en vangt aan in de eerste week van september en eindigt medio juni (afhankelijk van het examenmoment). Streven is geen lessen in te plannen in de periode van een reguliere schoolvakantie (regio Noord). In totaal worden ca. 32 lessen verzorgd. De eerste cursusdag start met een uitgebreide kennismaking.

Met het oog op goed en verantwoord onderwijs is de omvang van de groep beperkt en worden de (praktijk)lessen waar nodig door twee docenten begeleid. Bij voldoende belangstelling worden de cursussen in de volgende plaatsen gehouden 

 • vanaf januari 2019
  Deventer
  Donderdagavond 18.45 - 22.15 uur 
  Minimaal 8, maximaal 16 cursisten
  Start: 17 januari 2019
  Gebouw de Horizon, Koningin Wilhelminalaan 20, Deventer

  Vanaf september 2019: 
 • Deventer
  Woensdagavond, 18:45 tot 22:15 
  Minimaal 8, maximaal 16 cursisten
  Start: 4 september 2019
  Gebouw de Horizon, Koningin Wilhelminalaan 20, Deventer
 • Zwolle
  Donderdagavond, 18.45 tot 22.15
  Minimaal 10, maximaal 16 cursisten
  Start: 5 september 2019
  Asserdorperdijk 134, Zwolle
  Wijkcentrum Jeruzalemker
 • Deventer
  Zaterdagochtend, 9 tot 12.30 uur
  Minimaal 8, maximaal 16 cursisten
  Start: 7 september 2019
  Gebouw de Horizon, Koningin Wilhelminalaan 20, Deventer

Na inschrijving ontvang je nadere informatie over de eerste lesdag.