Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Ontspannings-massage

Hoe ziet de cursus eruit?

 

Ontspanningsmassage voor de Sportmasseur

De cursus wordt in een weekend aangeboden. Om de vaardigheden te automatiseren is het raadzaam na afloop van de cursus deze te blijven trainen. 

Tijdens de cursus komen diverse elementen uit de ontspanningsmassage aan bod. Denk aan algehele lichaamsmassage, gezichtsmassage met aandacht voor hoofpijn. Ook worden intensievere onderarmtechnieken aan bod evenals de hotstone massage en diverse huidtechnieken. Hard werken in een ontspannen sfeer! Naast vaardigheden komt ook het thema sfeer aan bod evenals jouw inbreng als het om 'sfeer' gaat.

Studiebelasting: 2 dagen van effectief 6 uur; om de technieken eigen te maken moet aanvullend geoefend worden zo'n 10 uur: totaal 22 uur. 

 

Ontspanningsmassage (voor de beginnende masseur)

In 4 avonden leer je ontspannende massagetechnieken voor rug & nek en de benen. Deze technieken zijn gebaseerd op de klassieke massage aangevuld met andere relevante technieken, zoals bijvoorbeeld hotstones. 

Er worden vooral praktische vaardigheden aangeleerd. Wel worden contra-indicaties voor massage behandeld en worden de meest belangrijke spieren die gemasseerd worden globaal besproken (Nederlandse benaming).  Ook inrichting en sfeer van de massageomgeving komt aan bod.

Studiebelasting: 3 lessen van ruim 3 uur met daarnaast 3 uur per week oefenen: totaal 36 uur.