Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.Toon deze melding niet meer

Sportzorgmasseur

Voor wie is de opleiding geschikt?

Voor iedereen die de sporter en het vak van Sportmasseur serieus neemt. De cursus kan je starten als je in het bezit bent van een NGS diploma Sportmassage. Heb je geen diploma NGS (maar wel een gelijkwaardige) dan kan je via een EVC-procedure het NGS diploma behalen. Zie hiervoor de site van het NGS. Doe je rondom de start van de opleiding examen Sportmassage, dan kan je wél starten met de cursus. Het examen kan pas aangevraagd worden als het diploma Sportmassage in bezit is. 

Met het diploma Sportzorgmasseur (én een geldige licentie) kan je je aanmelden voor het kwaliteitsregister Sportzorgmasseur bij het SCAS. 

Ook al werk je niet in een sportieve omgeving, dan nog is deze cursus interessant. Je krijgt meer inzicht in de gehele bewegingsketen en de effecten van aandoeningen in een deel van de keten op een ander deel van het lichaam. Interessant en nuttig. Werk je niet direct in een sportomgeving en/of wil je hier ook niet in gaan werken; voor het voldoen van de portfolio-opdrachten is het handig om enkele sporters in de nabije omgeving te hebben. 

OSNO onderzoekt momenteel de mogelijkheid om NGS-accreditatiepunten aan te vragen voor deze opleiding. Dit kan aantrekkelijk zijn voor gediplomeerden SZM die geen registratie in het SCAS-register willen, maar wél de NGS-licentie Sportmassage willen blijven behouden. 

Studiebelasting 
Er zijn 9 lesdagen -verspreid over het schoojaar- van effectief 6 uur les. Naast de lesdagen moet de cursist rekening houden met 8 studiebelastingsuren per lesdag om zich de stof en de vaardigheden goed eigen te kunnen maken. Daarnaast wordt gewerkt aan de portfolio-opdrachten. Dit vergt ook een aantal uren per week. De specifieke examenvoorbereiding kan ook enige uren vragen. 

De totale studiebelasting voor de gehele cursus is ca. 160 uur. Exclusief de specifieke examenvoorbereiding. 

Terugblik van Remko Wemmenhove:
“ De opleiding SportZorgMasseur heeft mij veel gebracht. Marijke en Manon zorgen dat je alle benodigde info op een uiterst professionele wijze krijgt aangereikt. Je moet er zelf daadwerkelijk mee aan de slag en het komt aan op discipline qua zelfstudie. Je moet echt tijd en ruimte hebben om volop aan de slag te gaan met deze opleiding.

Ik ben erg blij dat ik deze opleiding heb mogen volgen. Het heeft mijn denkwijze (klinisch redeneren) en manier van handelen (methodisch handelen) veranderd, mijn kennis enorm verhoogd en heb vele nieuwe vaardigheden mogen aanleren. Ik kan als SportZorgMasseur mijn cliënten veel beter bedienen. Mijn doel is om de rol van SportZorgMasseur echt te pakken en veel in de sportzorgketen (met fysiotherapeuten, sportarts, sportpodoloog etc) te gaan samenwerken.  Met als doel: de beste zorg voor de sporter!”

 

Terugblik cursist 2017-2018
"De opleiding tot Sportzorgmasseur is een pittige opleiding, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Er wordt veel gevraagd van de cursisten mbt zelfstudie, zelfontplooiing en het klinisch redeneerproces. Na afloop van de cursus merk je daadwerkelijk verschil tussen het niveau wat je had voorafgaand aan de cursus en na het beeindigen. Een leerzame ervaring!"

 

Terugblik van Daniëlle:
- goed verzorgde en leerzame opleiding; Manon en Marijke hebben veel kennis en willen dit graag delen
- goede begeleiding
- prima locatie
- hele gezellige tijd gehad met Manon, Marijke en mede-cursisten
- kortom, ik kan OSNO aan iedereen aanbevelen.